Reizen & dagtochten

4 daagse reis 15 t/m 18 augustus 2017 Royal Taptoe EdinburghReisomschrijving
Ontdek het historische Edinburgh tijdens het grootste evenement in Edinburgh van het jaar! Elk jaar vindt in augustus het wereldberoemde Edinburgh Royal Tattoo plaats, duizenden liefhebbers van over de hele wereld komen dan naar de Schotse hoofdstad om te genieten van het festival met als hoogtepunt de Royal Military Tattoo. Het unieke evenement wordt traditioneel gehouden op de binnenplaats van het indrukwekkende Edinburgh Castle in het hartje van Edinburgh.

Programma

Dinsdag 15 augustus - Overtocht vanuit de haven IJmuiden naar Newcastle
Met de luxe miditouringcar rijden we naar IJmuiden waar we eind van de middag aan boord gaan van de DFDS cruiseferry voor de overtocht naar Newcastle. Aan boord kunt u genieten van verschillende restaurants, live muziek en gevarieerd entertainment. U overnacht aan boord van de ferry in een 2-persoonshut, u heeft de keuze in een binnenhut of hut met zeezicht.

Woensdag 16 augustus - aankomst Newcastle/Edinburgh
‘s Morgens heeft u de mogelijkheid tot een heerlijk ontbijt op de cruiseferry alvorens we de reis verder zullen voortzetten. De cruiseferry komt rond 09.00 uur aan in Newcastle waarna we per miditouringcar doorrijden naar de Schotse hoofdstad, de reisafstand vanuit de haven is 190 kilometer. Na aankomst in Edinburgh heeft u de mogelijkheid samen met een lokale gids in onze miditouringcar de belangrijkste bezienswaardigheden van Edinburgh te ontdekken, ontdekt u Edinburgh liever op eigen gelegenheid dan kan dat natuurlijk ook. Na de rondleiding bent u nog even vrij om door de stad te wandelen. Ontdek het oude centrum van Edinburgh en dwaal op uw gemak door de sfeervolle straten met prachtige historische panden. Ook een wandeling over de Royal Mile naar het indrukwekkende Holyroodhouse is het aanraden waard. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel Innkeeper's Lodge Edinburgh op slechts 6 kilometer afstand van het centrum en Edinburgh Castle. In het hotel kunt u dineren en opfrissen voor het vertrek naar het spektakel The Royal Military Taptoe bij het Edinburgh Castle.

Edinburgh Tattoo
Meer dan 30 landen nemen deel aan het evenement, dat elk jaar volledig is uitverkocht en jaarlijks ruim 225.000 bezoekers trekt vanuit de hele wereld. Massed Military Bands en honderden doedelzakspelers in Schotse kilts marcheren het Taptoe terrein op met het sfeervol verlichte Edinburgh Castle als uniek decor. Ook diverse buitenlandse militaire korpsen maken hun opwachting en natuurlijk zal de “Lone Piper” zijn beroemde solo vanaf de kantelen van het kasteel ten gehore brengen. Een echt kippenvel-moment! Geniet van dit hoogtepunt van uw vakantie! De door ons geboekte zitplaatsen die we hebben gereserveerd zijn op de geelgekleurde tribune 12, klik rechts op de plattegrond voor een vergroting.

Donderdag 17 augustus - Jedburgh/Newcastle
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis via een mooie route door het Schotse landschap naar Newcastle. Onderweg wordt de prachtige natuur afgewisseld met leuke stadjes en dorpen. Halverwege op de route naar Newcastle stoppen we in de historische plaats Jedburgh bekend van o.a. de voormalige Jedburgh Abbey. Wandel op uw gemak door het oude centrum, neem een kijkje bij het gevangenismuseum in Jedburgh Castle, het Mary Queen of Scots Visitor Centre. Vanuit Jedburgh vertrekken we naar de haven van Newcastle waar we aan het eind van de middag arriveren om in te schepen voor de overtocht terug naar IJmuiden. 

Vrijdag 18 augustus - aankomst IJmuiden
Rond 09.30 uur komen we met de DFDS cruiseferry aan in IJmuiden. Na de ontscheping wordt u met onze miditouringcar teruggebracht naar uw opstapplaats. U kunt dan terugkijken op een prachtige reis naar de unieke historische stad Edinburgh en een muzikaal spektakel!


Wij hopen deze prachtige reis voor u te mogen verzorgen, graag sommen wij de voordelen voor u op waarom u voor ons moet kiezen als reisorganisatie voor uw reis naar the Royal Taptoe in Edinburgh:

  • Klein reisgezelschap van maximaal 18 personen waardoor o.a. in- en uitstaptijden vlot verlopen en minder tijd in beslag nemen. Tevens komen wij met onze luxe miditouringcar door zijn formaat makkelijk op plaatsen in Edinburgh die niet bereikbaar zijn per grote touringcar.
  • Er gaat minder tijd van uw reis verloren in verband met een korte reistijd door de gunstige ligging van het hotel nabij het centrum van Edinburgh.
  • Goede zitplaatsen tijdens the Royal Military Taptoe.
  • Persoonlijk contact voorafgaand en tijdens de reis.
  • Ervaren en betrouwbare vervoersmaatschappij.
  • Gegarandeerd vertrek.
  • Geen boekingskosten.

Heeft deze reis uw interesse gewekt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, we staan u graag te woord!